Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων

Γκίκας Ζωγράφος (Άκης)

«Επιβάλλεται να ζήσουμε την αλλαγή, να φέρουμε την αλλαγή, να είμαστε η αλλαγή»

Γεννημένος στη Αθήνα το 1986. Γιος του Γεωργίου και της Μαρίας Γκίκα.

Απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (ΑΣΤΕΡ).

Εργάστηκε για 2 χρόνια σε επιχείρηση ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και είναι υπεύθυνος τουριστικού γραφείου που διατηρεί με τον πατέρα του.

Ενδιαφέρεται για την Αστρονομία και την αστρο-φωτογράφιση, ενώ έχει κάνει  δημοσιεύσεις σε περιοδικά επιστημονικού ενδιαφέροντος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Έντονο ενδιαφέρον δείχνει και για τις χρηματο-οικονομικές κινήσεις του Χρηματιστηρίου.

 

Γρυπάρης Δαμιανός

“Πάντα πίστευα ότι οι νέοι πρέπει να ασχολούνται με τα κοινά, χτίζοντας έτσι με γνώση και με δύναμη, τις βάσεις για το μέλλον του νησιού μας

Γεννημένος το 1962 στην Πετρούπολη Αττικής, γιος του Γεωργίου Γρυπάρη (Καφές)  από το Φανάρι και της Άννας, το γένος Βαρδαλάχου, επίσης από το Φανάρι Μυκόνου. Και οι δυο παππούδες του υπήρξαν φαροφύλακες  συνδέοντας έτσι, όλες τις παιδικές αναμνήσεις με το εξαιρετικό αυτό μνημείο του Φάρου του Αρμενιστή, το οποίο με αγάπη και φροντίδα έχει επιμεληθεί αλλεπάλληλες φορές την συντήρηση του.

Δάντου-Σκορδίλη Σοφία

“Απαιτείται να εγκαταλείψουμε το ρόλο του θεατή”

Γεννημένη στην Ελευσίνα το 1972. Τόπος Διαμονής έως το 1993 στην Αθήνα & από το 1993 έως σήμερα μόνιμη κάτοικος Μυκόνου. Παντρεμένη με τον Δάντο Παναγιώτη, έχουν αποκτήσει 3 κόρες τη Σίλια 11, τη Μαριτίνα 7 και τη Χριστιάνα 6 ετών.

Απόφοιτος επαγγελματικής δημόσιας σχολής, με το πτυχίο του βοηθού Λογιστή. Γνωρίζει Αγγλικά και λίγα Ισπανικά. Το 1993  εργάστηκε ως υπάλληλος υποδοχής στο ξενοδοχείο ΑΙΟΛΟΣ, το 1994 απασχολήθηκε στο ξενοδοχείο ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ, το 1995 υπήρξε υπεύθυνη πωλήσεων στο χρυσοχοείο του Ιωάννη Μιχαηλίδη στη Μπαρκιά.

Κουκά Κατερίνα

"Αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής μας και εξελίσσοντας ο καθένας ξεχωριστά τον εαυτό του, αναβαθμίζουμε και εξελίσσουμε τον τόπο μας"

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Μύκονo. Πατέρας μου ο Ιωάννης Κουκάς και μητέρα μου η Σταυρούλα Δακτυλίδη. Είμαι μητέρα δύο παιδιών, της Γιάννας και του Βασίλη Αθυμαρίτη. 

Φοίτησα στα ΤΕΙ Αιγάλεω, Τμήμα Τεχνολόγων Τοπογράφων και μιλάω την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα. Σήμερα ασχολούμαι με τα Τουριστικά, μα το κύριο ενδιαφέρον μου είναι η συμμετοχή μου σε σεμινάρια εναλλακτικών μορφών θεραπείας.

Κουσαθανά Μαρία (Ψύλαινα)

Η Πρωτοβουλία Δράσης είναι μια συλλογική κίνηση. Άνθρωποι με καθαρή καρδιά , συνείδηση και όραμα εκσυγχρονισμού με σεβασμό πάντα στην φυσιογνωμία του νησιού μας”

Μεγαλωμένη στη Μύκονο με γονείς ,τον Κουσαθανά Πέτρο και την Βούλα, το γένος Βαμβακούρη. Παντρεμένη με τον Ζουγανέλη Γιάννη, έχουν αποκτήσει δίδυμα αγόρια, τον Παναγιώτη και τον Πέτρο.
Αποφοίτησε από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα -Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας. Ασχολείται με τον τομέα του τουρισμού από νεαρή ηλικία. Είναι πλέον ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Terra Maria στη Χώρα Μυκόνου, μια παραδοσιακά οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε το 1972 από τη γιαγιά της.

Κουσαθανάς Παναγιώτης (Δίδυμος)

«Θα χαρώ να βοηθήσω στο να μπει επιτέλους μια τάξη στη Μύκονο!»

Γεννημένος στην Αθήνα το 1976. Γιος του Ματθαίου Κουσαθανά από το Γλάστρο και της Σοφίας Κουσαθανά, το γένος Σαντοριναίου, από τη Καμαλαύκα.

Αρραβωνιασμένος με τη Μαρία Ασημομύτη.

Απόφοιτος Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, Ι.Ε.Κ. Ξυνή.

Γνωρίζει αγγλικά και ιταλικά.

Πετυχημένος επιχειρηματίας σε επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και χώρων εστίασης, καθώς επίσης κατασκευής και ενοικίασης σκαφών αναψυχής.

Λαζαρίδης Δημήτριος

“Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τα γεγονότα και κατανοώντας την αγωνία των συνανθρώπων μου για τα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί μας , θεώρησα σωστό να κάνω το καθήκον μου για τον τόπο που αγαπώ. Έτσι επέλεξα να ταχθώ συνοδοιπόρος με τον συνδυασμό του Κωνσταντίνου Κουκά”

Γεννημένος στα Γιαννιτσά του Ν. Πέλλας. Υπηρέτησε στο Α.Τ Μυκόνου από το 1987 έως το 2010 όπου και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου. 
Είναι παντρεμένος με την Γρυπάρη Βασιλική με την οποία έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά: την Γεωργία ( φοιτήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής Ιωαννίνων) , την Μαρία (φοιτήτρια Γερμανικής Φιλολογίας  του Πανεπιστημίου Αθηνών) , την Ευσταθία (μαθήτρια Λυκείου) και τον Ιωσήφ (μαθητή Δημοτικού).

Λυκούρης Δημήτρης

“Θεωρώ ότι η διασφάλιση της παράδοσης πρέπει να είναι η βάση πάνω στην οποία θα συνεχίσουμε με νέες ιδέες”

Γεννημένος το 1962 στη Φάμπρικα Μυκόνου, γιος του Αθανά και Αντριάνας Λυκούρη το γένος Συριανού.

Μεγαλωμένος από μικρός στη παραδοσιακή ξύλινη βάρκα του πατέρα του έχει περάσει όλα τα παιδικά του καλοκαίρια στο πλευρό του, μεταφέροντας τους τουρίστες στις όμορφες παραλίες του νησιού.  Έτσι ήρθε σαν φυσική εξέλιξη  αργότερα η συνέχεια αυτής της παράδοσης από εκείνον, έως σήμερα.

Ταυτόχρονα η αγάπη του για την μουσική ήταν εκείνη που τον οδήγησε να δραστηριοποιηθεί σαν DJ στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης καθώς και ως επιχειρηματίας αργότερα.

Λυκούρης Μιχάλης

“Να συμμετέχουμε όλοι οι Μυκονιάτες μαζί για να ξαναδώσουμε ενέργεια σ' αυτό το διαμάντι στο οποίο ζούμε”

Γεννημένος στη Μύκονο πριν από 47 χρόνια από τον Δημήτρη Λυκούρη και την Μπιατρίζα, το γένος Ξυδάκη (Κουτελάκι). Είμαι παντρεμένος εδώ και 23 χρόνια με τη Τζούντι με την οποία έχουμε αποκτήσει δυο παιδιά, το Δημήτρη και τη Βεατρίκη. 

Ασχολούμαι επαγγελματικά με τον τουρισμό διατηρώντας εδώ και 25 χρόνια τουριστικό γραφείο στη Χώρα Μυκόνου.

Μπατή Άννα

«Είμαι σίγουρη ότι θα μπορέσουμε να φέρουμε την ελπίδα για το καλύτερο και να ενώσουμε τους ανθρώπους του τόπου μας»

Γεννημένη στη Μύκονο το 1944, κόρη του Μυκονιάτη Αντωνίου Μπατή και της Κάκιας. Έχει τρία παιδιά, τη Στέλλα, τoν Αντώνη, τη Μαρία και τρία εγγόνια.

Απόφοιτος Εξατάξιου Γυμνασίου Μυκόνου. Γνωρίζει  Αγγλικά.

Εργάστηκε επί σειρά ετών στο τομέα του τουρισμού αλλά παράλληλα ασκούσε και το λειτούργημα της δημοσιογράφου, αρθρογραφώντας στις τοπικές εφημερίδες της Μυκόνου, όπως στα «Μυκονιάτικα Νέα», « Μυκονιάτης» και «Mykonos News».

Είναι μέλος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου.