Διάλογος με τους φορείς και τους συλλόγους του νησιού

Τετάρτη, 30/04/2014 - 12:45

Σειρά επαφών με φορείς και συλλόγους του νησιού πραγματοποιεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς με μέλη της Πρωτοβουλίας Δράσης, υλοποιώντας την δέσμευσή του για έναν εκτεταμένο διάλογο πριν την ανακοίνωση των προτάσεων του. Ο κ. Κουκάς το προηγούμενο διάστημα συνάντησε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων  Σχολείων του νησιού, εκπροσώπους του Σωματείου Ταξί, τον Λιμενάρχη, το Σωματείο Αλιέων, το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων ενώ συνεχίζει τις επαφές.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τέθηκαν μία σειρά ζητημάτων και υποβλήθηκαν σειρά προτάσεων για τη καλύτερη λειτουργία των σχολείων, αλλά και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο νησί.

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς δεσμεύτηκε να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόγραμμα, με έμφαση στην καθημερινότητα και επεσήμανε την ανάγκη της συμμετοχής και της ενεργοποίησης του συνόλου της Μυκονιάτικης κοινωνίας στα κοινά, επισημαίνοντας:

«Βλέπουμε πως ένα πολύ ζωντανό κομμάτι, το πιο συμμετοχικό ίσως της κοινωνίας μας, είναι οι Σύλλογοι που οργανώνονται και ενεργοποιούνται στο νησί μας. Εμείς είμαστε δίπλα τους γιατί οι Σύλλογοι αυτοί είναι οι πιο άξιοι εκφραστές των επαγγελματικών κλάδων, του πολιτισμού, ακόμα και των καθημερινών  μας αναγκών. Άλλοτε υποκαθιστούν τις ελλείψεις και τα διοικητικά κενά, άλλοτε μας ενημερώνουν για την αποτελεσματικότητα κάθε δημοτικού έργου. Πάντοτε όμως γνωρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προοπτικές κάθε χώρου που εκπροσωπούν.

Οφείλουμε να στηρίζουμε όλα τα Σωματεία, Συλλόγους και Συνεταιρισμούς. Είναι το πιο ζωντανό κομμάτι  της κοινωνίας μας. Χρειάζεται πρώτα από όλα συζήτηση και κατανόηση του έργου τους και μετά στήριξη των αναγκών τους, πάντα, σε συμφωνημένο πλαίσιο.»

Συνάντηση μελών της Πρωτοβουλίας Δράσης με το Σωματείο Αλιέων Μυκόνου
Συνάντηση με τον Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου (Πετεινάρος)
Συνάντηση με τον Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μυκονου (Χώρας)
Συζήτηση με μέλη του προεδρείου του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων Μυκόνου
Με τους εθελοντές Μυκόνου στη συναυλια της Μουσικής Σχολής Δημήτρη Φίννις
Συνάντηση με τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου Μυκόνου
Επαφή συνεργατών της Πρωτοβουλίας Δράσης με το νέο Λιμενάρχη Μυκόνου και ενημέρω
Συζήτηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των ταξί Μυκόνου