Ανδρονίκου Αντωνία (Τόνια)

«Ας ξεκινήσουμε λοιπόν εμείς, η καινούρια γενιά, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Οφείλουμε με σκληρή δουλειά και συνεργασία να εξελίξουμε το τουριστικό προϊόν του νησιού μας στην κορυφή του είδους»

"Οι παιδικές μας μνήμες είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο” έλεγε η Έλλη Αλεξίου.

Πατέρας της ο Δημήτρης Ανδρόνικος του Κωνσταντάκη και Μητέρα της, η Δέσποινα Ανδρονίκου – Σκριβάνου.

Είναι  ανιψιά του Ματθαίου Ανδρόνικου, γνωστού ήρωα του νησιού που σκοτώθηκε στη γερμανική Κατοχή. Τιμητικά ο πιο γνωστός και πολυσύχναστος δρόμος της Μυκόνου, τα Ματογιάννια, φέρουν το όνομά του.

Μεγαλώσε στην Μύκονο όπου και πήγε σχολέιο και αποφοίτησε από το Λύκειο Μυκόνου. Στη συνέχεια πήγε στην Αγγλία για πτυχιακές σπουδές στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων και Marketing και μεταπτυχιακό με εξειδίκευση Strategic Management στο Kingston University του Λονδίνου. Ενδιάμεσα παρακολούθησε μια σειρά χρηματοοικονομικών σεμιναρίων ενώ παράλληλα εργάστηκε σε χρηματιστηριακή εταιρεία.

Η παράδοση και οι μύθοι που έζησε στην οικογένειά της, η αγάπη της για το νησί που μεγάλωσε, την έκαναν χωρίς δεύτερη σκέψη να επιστρέψει στην Μύκονο.

Εδώ λοιπόν δραστηριοποιείται ως και σήμερα στον τουριστικό τομέα. Από το 2008 δημιούργησε την πρώτη ελληνική εταιρεία εξυπηρέτησης υψηλού τουρισμού στην Ελλάδα  την TA-CONCIERGE.

Με στόχο να γνωρίσει καλύτερα την διαδικασία οργάνωσης μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεων, συνεργάστηκε και δούλεψε για 2 χειμώνες με την μεγαλύτερη εταιρεία οργάνωσης συνεδρίων της Ελλάδας, την ΖΙΤΑ CONGRESS με έδρα στην Αθήνα.

Το αποτέλεσμα της εργασίας αυτής την έκανε να επεκτείνει και τις δραστηριότητες της εταιρείας της στη Μύκονο. Διοργάνωσε εκδηλώσεις στο νησί, που αξιολογήθηκαν ως τα μεγαλύτερα ιδιωτικά event ξένων και Ελλήνων. Η αστείρευτη δίψα της αλλά και το ενδιαφέρον της για μάθηση και πρόοδο, την οδήγησαν πάλι στα θρανία για την απόκτηση ενός νέου πτυχίου “Διαχείρισης και εκτίμησης ακίνητης περιουσίας” καθώς στον τομέα αυτόν τα δεδομένα αλλάζουν ραγδαία. Συνεχίζει να αναζητά πάντα νέους δρόμους που θα την ολοκληρώνουν σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία.

«Η απόφαση μου να κατέλθω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ξεκινά από την πεποίθησή μου ότι η Μύκονος δεν είναι ένας τουριστικός προορισμός μόνο για τους τέσσερις μήνες του καλοκαιριού. Μπορεί και είναι ο καλύτερος της Μεσογείου, και αξίζει να έχει μονιμότερους δεσμούς και επισκέπτες για όλο το χρόνο.

Η ελάχιστη και συχνά ανοργάνωτη πολιτική για την προβολή της Μυκόνου, σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο και στο διαδίκτυο, έχει ως αποτέλεσμα η σεζόν να είναι ουσιαστικά τρεις μήνες. Όλα συνωστίζονται μέσα σε αυτόν τον σύντομο χρόνο. Με σωστή πολιτική, η σεζόν θα ήταν μακροβιότερη και πιο ήπια για τους Μυκονιάτες και τους εργαζόμενους. Το νησί θα μπορούσε να είναι ζωντανό όλο το χρόνο. Ο πολιτισμός παράλληλα θα ενισχυόταν και θα μας απασχολούσε και τους χειμερινούς μήνες. Η οικονομία θα παρουσίαζε βελτίωση με τις ήδη υπάρχουσες υποδομές. Παράλληλα θα βελτιωνόταν και η εξυπηρέτηση του λεγόμενου “υψηλού τουρισμού”, ο οποίος είναι σημαντικός πόλος έλξης.

Πέρα όμως από τον τουρισμό, η ισονομία και η ισοτιμία, χωρίς καμία απολύτως διάκριση για τους δημότες του νησιού μας, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ευημερίας σε όλους ανεξάρτητα τους τομείς.

Ο τομέας της υγείας των δημοτών αλλά και της υγειονομικής περίθαλψης των επισκεπτών μας, όπως και το μείζον θέμα της καθαριότητας στους δημόσιους χώρους είναι ζητήματα που μας απασχολούν και μας προβληματίζουν καθημερινά.

Για αυτά αλλά και για άλλα πολλά, όλοι εμείς οι Μυκονιάτες, που το παρόν και το μέλλον μας είναι εδώ, στο ομορφότερο και δημοφιλέστερο νησί της Μεσογείου, πρέπει επιτέλους να δράσουμε συλλογικά και αποτελεσματικά. Χωρίς παχιά λόγια και υποσχέσεις. Οφείλουμε με σκληρή δουλεία και συνεργασία να εξελίξουμε το τουριστικό προϊόν του νησιού μας στην κορυφή του είδους, ανταποκρινόμενοι στην παγκόσμια φήμη της Μυκόνου, πάντα με τον απαραίτητο σεβασμό στις παραδόσεις και το φυσικό κάλος της.

“Η “Πρωτοβουλία Δράσης” του Κωνσταντίνου Κουκά είναι ο πρώτος τοπικός πολιτικός σχηματισμός που εκφράζει αυτές τις αγωνίες μου. Η επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων που πλαισιώνουν την ομάδα αυτή, θα οδηγήσει με γνώση και ειλικρίνεια στη λύση των βασικών προβλημάτων του νησιού. Πρέπει να οργανωθεί μια αποτελεσματική και δομημένη διοίκηση. Πρέπει οι οικονομικές, οι πολεοδομικές, οι πολιτιστικές, οι υπηρεσίες ύδρευσης, καθαριότητας, αλλά και όλες οι άλλες υπηρεσίες που αφορούν ένα δήμο, να λειτουργήσουν επιτέλους αποτελεσματικά. Αυτές οι ανάγκες και οι σκέψεις με οδήγησαν να συνταχθώ στην “Πρωτοβουλία Δράσης” αλλά και κάτι ακόμα: η καθαρότητα και το ήθος των συνυποψηφίων μου. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν εμείς, η καινούρια γενιά, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.

Με ιδιαίτερη τιμή, ζητώ την ψήφο σας, η οποία θα είναι για μένα δέσμευση ευθύνης. Μοναδική μου υπόσχεση απέναντί σας είναι πώς θα εξαντλήσω τις δυνάμεις μου στα επερχόμενα δημοτικά συμβούλια προκειμένου να επιλυθούν προς όφελος του νησιού μας, τα περισσότερα από τα προβλήματα που μας απασχολούν ως Μυκονιάτες και ιδίως η προβολή από μέρους μου του ξεχωριστού αυτού νησιού έτσι όπως του αρμόζει στη διεθνή αγορά τουρισμού».