Γκέλος Α. Νικόλας

“Η υπέρβαση της κοινωνίας μας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο οφείλει τώρα να καταγραφεί, ούτως ώστε με προσπάθεια και σύνεση να επιτευχθεί το όραμα που όλοι πλέον κατανοούμε και προσδοκούμε”

Γεννήθηκε το 1971 και είναι τραπεζικός υπάλληλος. Πατέρας του ο Ανδρέας Γκέλος και μητέρα του η Πετρούλα Γκέλου. Παντρεμένος με την Κατερίνα Κουσαθανά του Νικολάου κι έχουν δύο παιδιά, την Δέσποινα-Μαρία και τον Ανδρέα.

Σπούδασε Οικονομικά στο Queen Mary College, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1995 με το Μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Reading, Αγγλία, στην «Επιχειρηματική Ανταγωνιστικότητα και Τραπεζική Χρηματοδοτήσεων». Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με άδεια ασκήσεως οικονομολογικού επαγγέλματος. Επιπροσθέτως, μαζί με την σύζυγό του διαχειρίζονται την επιχείρησή τους ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων στην περιοχή Κόρφος.

Το 1997, μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, ανέλαβε μαζί με τους κ.κ. Κώστα Κουνάνη, Μιχάλη Κοντιζά και τον αείμνηστο Στέφανο Μολανδώνη την σύσταση και ίδρυση της ΔΕΥΑ Μυκόνου, όπου ανέλαβε ως Προϊστάμενος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών μέχρι τον Σεπτέμβριο 2001. Έκτοτε απασχολείται στον Τραπεζικό τομέα. Έχει διατελέσει Γραμματέας στον Σκοπευτικό Όμιλο Μυκόνου και είναι Ταμίας στο 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυκόνου.

«Είμαι ένας άνθρωπος με παρακαταθήκες και πίστη στην σύμπραξη, στην αλληλεγγύη και στις ανθρώπινες σχέσεις. Είναι αυτά τα αγαθά όπου μαζί με την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των πολιτών συντελούν στην επίτευξη ενός οράματος. Τα στοιχεία αυτά αναδύονται έντονα μέσα από τον συνδυασμό του Κωνσταντίνου Κουκά. Η υπέρβαση της κοινωνίας μας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο οφείλει τώρα να καταγραφεί, ούτως ώστε με προσπάθεια και σύνεση να επιτευχθεί το όραμα που όλοι πλέον κατανοούμε και προσδοκούμε».