Γρυπάρης Δαμιανός

“Πάντα πίστευα ότι οι νέοι πρέπει να ασχολούνται με τα κοινά, χτίζοντας έτσι με γνώση και με δύναμη, τις βάσεις για το μέλλον του νησιού μας

Γεννημένος το 1962 στην Πετρούπολη Αττικής, γιος του Γεωργίου Γρυπάρη (Καφές)  από το Φανάρι και της Άννας, το γένος Βαρδαλάχου, επίσης από το Φανάρι Μυκόνου. Και οι δυο παππούδες του υπήρξαν φαροφύλακες  συνδέοντας έτσι, όλες τις παιδικές αναμνήσεις με το εξαιρετικό αυτό μνημείο του Φάρου του Αρμενιστή, το οποίο με αγάπη και φροντίδα έχει επιμεληθεί αλλεπάλληλες φορές την συντήρηση του.

Πτυχιούχος  Εργοδηγός Μηχανολόγος , εργάστηκε στη στρατιωτική βάση στο 301 ΕΒ στους Αγ. Αναργύρους ως μηχανουργός . Το 1981 παντρεύτηκε την Ειρήνη Γρυπάρη, το γένος Φαμέλη (σημερινή Δημαρχεύουσα Μυκόνου) και  εγκαταστάθηκαν μόνιμα πλέον στο νησί στην περιοχή του Αγ. Στεφάνου. Έχουν αποκτήσει δυο κόρες, την  Άννα, φιλόλογο, ιστορικό-αρχαιολόγο παντρεμένη,  η οποία του έχει χαρίσει  και δυο εγγονούς και την Γιωργιάννα, άριστη μαθήτρια  λυκείου.

Εργάζεται διατηρώντας δική του επιχείρηση με σιδηροκατασκευές,  εργασίες τόρνου καθώς και θερμοκηπιακή μονάδα αγροτικών προϊόντων. Είναι ιδρυτής και επανεκλέγεται αδιάλειπτα Πρόεδρος επί 20 χρόνια του συλλόγου «Παραγωγοί Αγροτικών Προϊόντων Μυκόνου Αγ. Τρύφωνας». Διετέλεσε 3 χρόνια Γενικός Γραμματέας του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Μυκόνου και επανεκλέγει για τα επόμενα 3 χρόνια . Διετέλεσε γενικός γραμματέας στον Κυνηγητικό σύλλογο Μυκόνου. Επίσης διετέλεσε  παλαιοτέρα Αντιπρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνάσιου Μυκόνου.

Ενεργό μέλος της κοινωνίας ,ευαισθητοποιημένο, απανταχού παρόν σε δύσκολες και κρίσιμες καταστάσεις του τόπου, προσφέροντας εθελοντική εργασία. 

 

«Συμμετέχω με το συνδυασμό του υποψήφιου Δήμαρχου Κων/νου Κουκά «Πρωτοβουλία Δράσης» γιατί πάντα πίστευα ότι οι νέοι πρέπει να ασχολούνται με τα κοινά, χτίζοντας έτσι με γνώση και με δύναμη, τις βάσεις για το μέλλον του νησιού μας»