Δάντου-Σκορδίλη Σοφία

“Απαιτείται να εγκαταλείψουμε το ρόλο του θεατή”

Γεννημένη στην Ελευσίνα το 1972. Τόπος Διαμονής έως το 1993 στην Αθήνα & από το 1993 έως σήμερα μόνιμη κάτοικος Μυκόνου. Παντρεμένη με τον Δάντο Παναγιώτη, έχουν αποκτήσει 3 κόρες τη Σίλια 11, τη Μαριτίνα 7 και τη Χριστιάνα 6 ετών.

Απόφοιτος επαγγελματικής δημόσιας σχολής, με το πτυχίο του βοηθού Λογιστή. Γνωρίζει Αγγλικά και λίγα Ισπανικά. Το 1993  εργάστηκε ως υπάλληλος υποδοχής στο ξενοδοχείο ΑΙΟΛΟΣ, το 1994 απασχολήθηκε στο ξενοδοχείο ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ, το 1995 υπήρξε υπεύθυνη πωλήσεων στο χρυσοχοείο του Ιωάννη Μιχαηλίδη στη Μπαρκιά.

Το 1996 και μέχρι το 2002 υπεύθυνη πωλήσεων στο χρυσοχοείο του Σπύρου Ξυδάκη (TRESURE ISLAND)στη περιοχή Ενόπλων Δυνάμεων. Από το 2003 και μέχρι σήμερα με πολύ αγάπη και μεράκι μαζί με τον σύζυγο της, διευθύνουν την οικογενειακή επιχείρηση ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ.

Τα 3 τελευταία χρόνια είναι μέλος στο Σύλλογο Γονέων & κηδεμόνων των  εκπαιδευτήριων  Σύγχρονης Παιδείας.

“Συμμετέχω στις εκλογές ως υποψήφια στο τοπικό συμβούλιο της χώρας, στο πλευρό του Κωνσταντίνου Κουκά γιατί με απασχολούν τα μικρά καθημερινά αλλά συγχρόνως “μεγάλα” προβλήματα του νησιού. Σε αυτή την προσπάθεια απαιτείται να εγκαταλείψουμε το ρόλο του θεατή. Οφείλουμε να αφουγκραστούμε τις ανάγκες της κοινωνίας και να δραστηριοποιηθούμε ως πολίτες. Έχω ισχυρή θέληση και προσδοκία να προσφέρω με την παρουσία μου για την ευημερία και την πρόοδο αυτού του τόπου.”