Ελευθερίου Γιάννης

«Συμμετέχω στη κίνηση αυτή, με τον Κωνσταντίνο Κουκά, γιατί πιστεύω στις ιδέες του. Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, μορφωμένος, γνώστης των προβλημάτων, αφού ως Περιφερειακός Σύμβουλος απέκτησε την πείρα που χρειάζεται ένας Δήμαρχος για την επίλυση των όποιων θεμάτων μας απασχολούν καθώς και για την πρόοδο του τόπου μας»

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1954.  Γιος του Ελευθερίου Χρήστου (Μπρίλος) και της Χρυσής. Έχει δύο παιδιά τον Χρήστο, 33 και τη Χρυσή 28 που απασχολούνται με τον τουρισμό στη Μύκονο.

Αποφοίτησε από το Λύκειο Σπετσών και από Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και  λίγα Ιταλικά και Ισπανικά.

Από το 1977 έως το 2010 υπήρξε ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων τόσο στην Αθήνα όσο και στη Μύκονο. Επίσης από το 1986 έως το 2010 υπήρξε ιδιοκτήτης  τουριστικών επιχειρήσεων.

Το 1998 υπήρξε υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος στο Νομό Κυκλάδων, το 2010 υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Μυκόνου και από το 2011 έως το 2014 εκλεγμένος σύμβουλος στο δημοτικό διαμέρισμα της Άνω Μεράς.

Από το 1995 έως το 2010 διετέλεσε Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη, Βούλας Αθηνών.

Επίσης από το 1996 έως το 2010 υπήρξε μέλος του Οικουμενικού Ελληνισμού.

«Μέσα από τη συμμετοχή μου στα κοινά μπορώ να βοηθήσω τον τόπο μου και τις Κυκλάδες. Κυρίαρχα θέματα προς επίλυση θεωρώ τα  θέματα τα σχετικά με τον τουρισμό, το δίκτυο αποχέτευσης, τα σφαγεία, τα σκουπίδια, τον βιολογικό καθαρισμό, την ύδρευση, τα λιμάνια, το αεροδρόμιο, τον  αγροτικό κι αλιευτικό τομέα.

Συμμετέχω στη κίνηση αυτή, με τον Κωνσταντίνο Κουκά, γιατί πιστεύω στις ιδέες του. Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, μορφωμένος, γνώστης των προβλημάτων, αφού ως Περιφερειακός Σύμβουλος απέκτησε την πείρα που χρειάζεται ένας Δήμαρχος για την επίλυση των όποιων θεμάτων μας απασχολούν καθώς και για την πρόοδο του τόπου μας».