Κουερίνης Λουκιάνος

«Καταθέτω στη Μύκονο την εμπειρία μου και την αγάπη μου. Κάποτε τα πράγματα πρέπει να προχωρήσουν»

Γεννημένος στη Κωνσταντινούπολη το 1949. Έγγαμος και πατέρας δυο τέκνων.

Απόφοιτος του Δημοτικού Σχολείου Ερεσού Μυτιλήνης και του Ελληνικού Σχολείου στην Κωνσταντινούπολη. Φοίτησε από το 1961-1964 στην «ΜεγάλητουΓένουςΣχολή» στην Κωνσταντινούπολη και από το 1964 -1969 στο ΙΣΤ Δημόσιο Γυμνάσιο-Λύκειο Αμπελοκήπων Αθηνών.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1977. Από τον Οκτώβριο 1977 έως τον Οκτώβριο 1980 υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στο χωριό της Άνω Μεράς Μυκόνου, χωριό 800 περίπου κατοίκων τον χειμώνα και υπερτριπλάσιων το καλοκαίρι. Οι υπηρεσίες του ήταν κάθε είδους, καθότι το Αγροτικό Ιατρείο της Άνω Μεράς στερείτο Αδελφής Νοσοκόμας και Μαίας.

Σαν Αγροτικός Ιατρός έφερε εις πέρας 9 τοκετούς, εξετέλεσε άπειρες μικροεπεμβάσεις, συρραφές τραυμάτων, αλλαγές χειρουργηθέντων, περιποίηση βαρέων εγκαυμάτων, εργατικών ατυχημάτων του μεταλλείου MYCOBAR και τροχαίων ατυχημάτων, ιδίως το καλοκαίρι (δίκυκλα) και συνέβαλε στη διάγνωση και θεραπεία άπειρων παθολογικών ασθενειών. Επίσης, η διαπαιδαγώγηση ιδίως των μαθητών σε διάφορα θέματα υγείας και ο έλεγχος Δημόσιας υγείας ήταν δική του φροντίδα.

Συγχρόνως, με δική του πρωτοβουλία, μετέτρεψε μια καινούρια οικεία, πλησίον του Αγροτικού Ιατρείου σε Μικροβιολογικό Εργαστήριο, όπου εκτελούσε μικροβιολογικές εξετάσεις αίματος και ούρων δωρεάν, λόγω προσφοράς των μηχανημάτων από την Κοινότητα, από το 1978 έως τον Οκτώβριο 1980, οπότε και παραιτήθηκε για να μεταβεί στις Η.Π.Α. για τη λήψη ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής.

Από τον Νοέμβριο 1980 έως 27 Ιουλίου 1981 διέμεινεστις Η.Π.Α. εργαζόμενος σαν εσωτερικός βοηθός “EMORY UNIVERSITY HOSPITAL ATLANTA GEORGIA” αφού πέτυχε στις εξετάσεις για την αναγνώρισητου πτυχίου.

Επέστρεψε  από Η.Π.Α. στις 30 Ιουλίου 1981 εξαιτίας οικογενειακών λόγων και άρχισε Ειδικότητα στο Λαϊκό Νοσοκομείο στη Χειρουργική Κλινική του Καθηγητή κ. Γρ. Σκαλέα 1981-1982.

Συνέχισε την Ειδικότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου από το 1982-1983.

Από το1983-1984 ανέλαβε το Ι.Κ.Α. Μυκόνου.

Συνέχισε την Ειδικότητα στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός των Αθηνών και πήρε τον τίτλο του Γενικού Χειρουργού τον Φεβρουάριο του 1987.

Από τον Φεβρουάριοτου 1987 έωςΝοέμβριο 1987 λειτούργησε Ιδιωτικό Χειρουργικό Ιατρείο στο Νιοχώρι Μυκόνου.

Στις 9 Φεβρουαρίου1987  προσελήφθη από το Ε.Σ.Υ. με τον τίτλο του Γενικού Χειρουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και μετεφέρθημε απόσπαση ιδία βουλήσει ως μοναδικός Ειδικευόμενος Ιατρός για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μυκόνου.

Στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, εκτελούσε χρέη Διευθυντού, οπού οργάνωσε τη λειτουργία του σε όλα τα επίπεδα, εντάσσοντας τα Αγροτικά Ιατρεία στις λειτουργίες του Κέντρου Υγείας Μυκόνου.

Στο διάστημα αυτό και μέχρι την επάνδρωση του ΚέντρουΥγείας Μυκόνου με άλλους ειδικευμένους ιατρούς, αντιμετώπιζε όλα τα περιστατικά, σε συνεργασία με τους Αγροτικούς Ιατρούς.