Κουσαθανάς Παναγιώτης (Δίδυμος)

«Θα χαρώ να βοηθήσω στο να μπει επιτέλους μια τάξη στη Μύκονο!»

Γεννημένος στην Αθήνα το 1976. Γιος του Ματθαίου Κουσαθανά από το Γλάστρο και της Σοφίας Κουσαθανά, το γένος Σαντοριναίου, από τη Καμαλαύκα.

Αρραβωνιασμένος με τη Μαρία Ασημομύτη.

Απόφοιτος Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, Ι.Ε.Κ. Ξυνή.

Γνωρίζει αγγλικά και ιταλικά.

Πετυχημένος επιχειρηματίας σε επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και χώρων εστίασης, καθώς επίσης κατασκευής και ενοικίασης σκαφών αναψυχής.

Υπήρξε εθελοντής στη διακομιδή απορριμμάτων σε περιοχές της Μυκόνου, όπως το λιμάνι (2010), ο Κόρφος(2012) αλλά και ως διασώστης θαλάσσιων θηλαστικών, και συγκεκριμένα δελφινιών (2012).

Είναι κορυφαίος αθλητής ιστιοσανίδας (windsurf), αλλά και εξαιρετικός αθλητής ελεύθερης κατάδυσης (ψαροντούφεκου). Συμμετείχε το 1996 στο «Παιχνίδι χωρίς Σύνορα» εκπροσωπώντας τη Μύκονο και το 1997 στα Camel Trophy. Συμβάλλει στην αντιμετώπιση αποτροπής μολύνσεως της θάλασσας με τη συνεισφορά του σε είδος (παρέχει σκάφος).

«Συμμετέχω στη Πρωτοβουλία Δράσης, λόγω του ότι είμαι γνώστης των προβλημάτων του νησιού και αντιλαμβάνομαι μέσα από τη καθημερινή μου δραστηριότητα τον παλμό της Μυκόνου.

Ασχολούμαι και αγαπώ τη θάλασσα και επίσης μπορώ να γνωρίζω ακριβώς στο τι μπορεί να χρειάζεται για να λειτουργήσει ο τουριστικός τομέας στο χώρο των ξενοδοχείων.

Θα χαρώ να βοηθήσω στο να μπει επιτέλους μια τάξη στη Μύκονο!»