Κουσαθανά Μαρία (Ψύλαινα)

Η Πρωτοβουλία Δράσης είναι μια συλλογική κίνηση. Άνθρωποι με καθαρή καρδιά , συνείδηση και όραμα εκσυγχρονισμού με σεβασμό πάντα στην φυσιογνωμία του νησιού μας”

Μεγαλωμένη στη Μύκονο με γονείς ,τον Κουσαθανά Πέτρο και την Βούλα, το γένος Βαμβακούρη. Παντρεμένη με τον Ζουγανέλη Γιάννη, έχουν αποκτήσει δίδυμα αγόρια, τον Παναγιώτη και τον Πέτρο.
Αποφοίτησε από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα -Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας. Ασχολείται με τον τομέα του τουρισμού από νεαρή ηλικία. Είναι πλέον ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Terra Maria στη Χώρα Μυκόνου, μια παραδοσιακά οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε το 1972 από τη γιαγιά της. Το Terra Maria ανακαινίσθηκε το έτος 2008-9 με προσωπική της πρωτοβουλία και υπό την δική της επίβλεψη. Αγαπάει τα ταξίδια καθώς ενδιαφέρεται να ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού. Είναι λάτρης της απλότητας και της καλαισθησίας. Προτεραιότητα από το 2011, το έτος που γεννήθηκαν τα δίδυμα, είναι η ανατροφή των παιδιών της.

“Η Πρωτοβουλία Δράσης είναι μια συλλογική κίνηση. Άνθρωποι με καθαρή καρδιά , συνείδηση και όραμα εκσυγχρονισμού με σεβασμό πάντα στην φυσιογνωμία του νησιού μας. Γι’αυτό και εγώ ύστερα από ώριμη σκέψη, ένιωσα την ανάγκη σαν παιδί της Μυκόνου να συμμετέχω ενεργά σε αυτή την κίνηση που από την αρχή της δημιουργία της  εξέφραζε τα όνειρα και το πάθος όλων μας”.