Λυκούρης Μιχάλης

“Να συμμετέχουμε όλοι οι Μυκονιάτες μαζί για να ξαναδώσουμε ενέργεια σ' αυτό το διαμάντι στο οποίο ζούμε”

Γεννημένος στη Μύκονο πριν από 47 χρόνια από τον Δημήτρη Λυκούρη και την Μπιατρίζα, το γένος Ξυδάκη (Κουτελάκι). Είμαι παντρεμένος εδώ και 23 χρόνια με τη Τζούντι με την οποία έχουμε αποκτήσει δυο παιδιά, το Δημήτρη και τη Βεατρίκη. 

Ασχολούμαι επαγγελματικά με τον τουρισμό διατηρώντας εδώ και 25 χρόνια τουριστικό γραφείο στη Χώρα Μυκόνου.

Η συμμετοχή μου στις εκλογές με τον Κώστα μου δίνει την δυνατότητα να συνδράμω και εγώ στο δύσκολο έργο της διαχείρισης ενός τόπου με τόσο ιδιαίτερες ανάγκες και χαρακτηριστικά, όπως η Μύκονος. Εξάλλου η προσωπική και καθημερινή μου επαφή με τους Μυκονιάτες καθώς και η εμπιστοσύνη των πελατών μου με βοηθά να αφουγκράζομαι τις ανησυχίες τους. 

Στις επερχόμενες εκλογές με χαροποιεί ότι και οι τρεις συνδυασμοί έχουν ως υποψηφίους αρκετούς νέους ανθρώπους γεμάτους με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο τους. Ανησυχώ όμως για το γεγονός ότι δεν είναι εύκολο να υπάρξουν λύσεις στα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια και εντάθηκαν μέσα στην κρίση. Είμαι βέβαιος πως ο μόνος δρόμος είναι να συμμετέχουμε όλοι οι Μυκονιάτες μαζί για να ξαναδώσουμε ενέργεια σ' αυτό το διαμάντι που μας χάρισε ο Θεός και στο οποίο ζούμε.

Είναι πλέον πιο επιτακτικό από ποτέ, με γνώμονα τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, να προσφέρουμε και να μη περιμένουμε μόνο από έναν Δήμαρχο και μερικούς συμβούλους να μας εκπληρώνουν την κάθε μας επιθυμία, να δώσουν λύσεις στα χρόνια προβλήματα. Κατά συνέπεια θεωρώ ότι η κριτική εκ του ασφαλούς δεν μπορεί να λύσει παρά μόνο να εντείνει τα προβλήματά μας.

Η επιλογή του Κώστα να με συμπεριλάβει στο συνδυασμό του με τιμά. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Κώστας Κουκάς θα ανταποκριθεί στο ρόλο του Δημάρχου και θα σταθεί με τιμιότητα και σύνεση στο ύψος των περιστάσεων και κοντά στα καθημερινά προβλήματα του τόπου μας και των Μυκονιατών. Εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία σε όλους για το καλό του νησιού μας!