Μπατή Άννα

«Είμαι σίγουρη ότι θα μπορέσουμε να φέρουμε την ελπίδα για το καλύτερο και να ενώσουμε τους ανθρώπους του τόπου μας»

Γεννημένη στη Μύκονο το 1944, κόρη του Μυκονιάτη Αντωνίου Μπατή και της Κάκιας. Έχει τρία παιδιά, τη Στέλλα, τoν Αντώνη, τη Μαρία και τρία εγγόνια.

Απόφοιτος Εξατάξιου Γυμνασίου Μυκόνου. Γνωρίζει  Αγγλικά.

Εργάστηκε επί σειρά ετών στο τομέα του τουρισμού αλλά παράλληλα ασκούσε και το λειτούργημα της δημοσιογράφου, αρθρογραφώντας στις τοπικές εφημερίδες της Μυκόνου, όπως στα «Μυκονιάτικα Νέα», « Μυκονιάτης» και «Mykonos News».

Είναι μέλος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου.

Μέλος στη θεατρική ομάδα Μυκόνου, στη χορωδία της Μουσικής Σχολής Φίννις και Επίτροπος στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Μητρόπολη Μυκόνου.

Υπήρξε ακόμα λαμπαδηδρόμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ως εκπρόσωπος της Μυκόνου.

 

«Αποφάσισα να συμμετέχω στο συνδυασμό Πρωτοβουλία Δράσης του οποίου ηγείται ένας νέος άνθρωπος, γιατί πιστεύω ότι είναι καιρός και ίσως η τελευταία μας ευκαιρία να φυσήξει νέος αέρας στο νησί μας. Με τις ιδέες των συνυποψηφίων μου, τη δυναμική τους και την όρεξή τους για δουλειά, είμαι σίγουρη ότι θα μπορέσουμε να διορθώσουμε κατά το δυνατό, τα κακώς κείμενα του τόπου, να φέρουμε την ελπίδα για το καλύτερο και να ενώσουμε τους ανθρώπους του τόπου μας, ζητώντας από αυτούς τη συμμετοχή τους σε ό, τι  αφορά το μέλλον και το αύριο του νησιού.

Συμμετέχω στη κίνηση αυτή του Κωνσταντίνου Κουκά, γιατί είμαι γέννημα θρέμμα Μυκονιάτισσα και γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα που πλήττουν τη Μύκονο, τα οποία με λύπη μου διαπιστώνω ότι  τόσα χρόνια δεν έχουν λυθεί. Από το πρώτο άρθρο που έγραψε ο πατέρας μου στα «Μυκονιάτικα Νέα» συνεχίζουν να υφίστανται..

Στις ιδέες και τη προσπάθεια των νέων αυτών ανθρώπων, καταθέτω την πείρα ,τις γνώσεις μου και την αγάπη μου για το νησί, γιατί εδώ ζούμε, εδώ ζουν τα παιδιά μας και εδώ θα ζήσουν και τα εγγόνια μας».