Πέτρου Κατερίνα

«Ο τόπος αυτός έχει άμεση ανάγκη από νέους και ταυτόχρονα έμπειρους και αξιόλογους ανθρώπους»

Γεννήθηκε στην Αθήνα τo 1975 όπου και μεγάλωσε. Από το 2004 ζει και εργάζεται μόνιμα στη Μύκονο.

Απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Φιλοσοφικής Σχολής, του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Διδάσκει και μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά, καθώς επίσης μιλάει Ιταλικά και μαθαίνει Τούρκικα.

Επί σειρά ετών εργάστηκε ως Καθηγήτρια σε Εκπαιδευτήρια Ξένων Γλωσσών, εκ των οποίων τα τελευταία χρόνια στην «ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ» στη Μύκονο.

Εργάστηκε στο ταξιδιωτικό γραφείο “TUI HELLAS” στη Μύκονο, στο τμήμα της εξυπηρέτησης πελατών ως αντιπρόσωπος καθώς επίσης και ως εξωτερική συνεργάτης άλλων τουριστικών γραφείων στη Μύκονο.

Εργάστηκε στο Αεροδρόμιο Μυκόνου, στην εταιρία “SWISSPORT”, στο τμήμα Εξυπηρέτησης επιβατών και τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο τμήμα κρατήσεων του ξενοδοχείου “Saint John Hotel Villas & Spa”, που εδρεύει στην Μύκονο.

Συμμετείχε ως εθελόντρια στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004, στο Τμήμα Πολιτισμού. Συμμετείχε ακόμα ως εξετάστρια  Αγγλικής γλώσσας στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στη Σάμο.

Έχει κάνει δημοσιεύσεις άρθρων στη Γαλλική γλώσσα σε διεθνές περιοδικό του Λιβάνου σχετικά με τη προώθηση της Μυκόνου και της Ελλάδας. Έλαβε μέρος σε παραγωγή video από την Ισπανική τηλεόραση, στην ισπανική γλώσσα για τη παρουσίαση και τη προώθηση της Μυκόνου στην Ισπανία και τις ισπανόφωνες χώρες.

Επιμελήθηκε μεταφράσεις κειμένων στα Γαλλικά σχετικά με την οινολογία και τη θεατρολογία.

«Συμμετέχω στο συνδυασμό του Κωνσταντίνου Κουκά, διότι τον εμπιστεύομαι, αλλά κυρίως με εμπνέει ως άνθρωπος και ως μελλοντικός Εκπρόσωπος του Δήμου Μυκόνου. Θεωρώ πως είναι ένα πρόσωπο ικανό να διασφαλίσει την πολιτιστική παράδοση του νησιού φέρνοντας παράλληλα την αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό σε πολλούς βασικούς τομείς. Πιστεύω πως ο τόπος αυτός έχει άμεση ανάγκη από νέους και ταυτόχρονα έμπειρους και αξιόλογους ανθρώπους, όπως ο Κωνσταντίνος και η ομάδα του.

Όσο για μένα πιστεύω ότι θα μπορούσα και θέλω να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου υπέρ της τουριστικής και πολιτιστικής αξιοποίησης του νησιού που αγαπώ και στο οποίο ζω και εργάζομαι. Άλλωστε με τη Μύκονο πλέον με συνδέουν δεσμοί συγγένειας εφόσον η αδερφή μου είναι παντρεμένη με Μυκονιάτη».