Παπουτσά Σταυρούλα

«Δεν θέλω να συνεχιστεί αυτή η αδράνεια και η καθυστέρηση στην πρόοδο του νησιού»

Γεννημένη στη Μύκονο το 1983, από γονείς Μυκονιάτες, τον Νικόλαο Παπουτσά και τη Σταματούλα, το γένος Κουκά.

Το 2000 αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Μυκόνου. Το 2005 αποφοίτησε από το  Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης – Τμήμα Αισθητικής και Κοσμετολογίας του Τομέα Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας.

Έχει κάνει μετεκπαίδευση στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Λοιμωδών-Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης. Είναι βοηθός Δερματολόγου.

Είναι παντρεμένη με τον Ζαννή Χανιώτη και μαζί έχουν αποκτήσει μια κόρη.

Είναι ιδιοκτήτρια του Κέντρου Αισθητικής “ZS Golden Spa” και μαζί με τον σύζυγο της έχουν δημιουργήσει από το 2011 στην περιοχή της Άνω Μέρας το εστιατόριο ´´kalammmakia”.

Από τα μαθητικά της χρόνια μέχρι και σήμερα ασχολείται με τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα με το άθλημα της πετοσφαίρισης (volleyball) στο γυμναστικό σύλλογο Μυκόνου.


«Μέχρι στιγμής πέρα του αθλητισμού δεν είχα ασχοληθεί με τα κοινά, από την στιγμή όμως που απέκτησα το παιδί μου άρχισα να βλέπω και τα προβλήματα του νησιού μου με πιο μεγάλη σοβαρότητα και ευκρίνεια. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βλέπω μια αμέλεια απέναντι στους συνανθρώπους μου και για το ίδιο το νησί μας όπως και την Δήλο, γεγονός που με λυπεί. Αν επιλέγω λοιπόν να ασχοληθώ με τα κοινά, είναι γιατί δε θέλω να συνεχιστεί αυτή η αδράνεια και η καθυστέρηση στην πρόοδο του νησιού μας και των συμπολιτών μας. Η Μύκονος είναι ένας παγκόσμιος προορισμός ευρέως γνωστός που πρέπει να τον σεβόμαστε πρώτα οι άνθρωποι που διαβιούμε και δραστηριοποιούμαστε στο νησί και στη συνέχεια αυτοί που τον επιλέγουν, ειδικά σε τόσο δύσκολες εποχές που διανύουμε. Η Μύκονος είναι μία και μοναδική κι έχω κουραστεί να βλέπω να την εκμεταλλεύονται άνθρωποι οι οποίοι δεν γνωρίζουν την ιστορία της και δεν αναγνωρίζουν την απλόχερη προσφορά ζωής που μας δίνει».