Συκινιώτη Κατερίνα

“Δίνω έμφαση στην καλλιέργεια και αναβάθμιση των κεφαλαίων του τόπου μας και στην κοινωνική συνοχή του καθώς και στην προοπτική για τη νέα γενιά, μέσα από επί μέρους δράσεις με στόχο την επιμόρφωση και την κοινωνική συμμετοχή”

Η Συκινιώτη Αικατερίνη  γεννήθηκε στην Ικαρία. Είναι κόρη του Ελευθερίου Συκινιώτη και της Στέλλας Συκινιώτη από την Ικαρία . Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Παρίσι και έχει κάνει μεταπτυχιακές  σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής (Université PARIS VIII - Παρίσι) και στην Κοινωνιολογία, στο γνωστικό πεδίο Κοινωνική Ανάπτυξη και Συνοχή  (Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Μυτιλήνη ). Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.

Είναι δημόσιος υπάλληλος ( Αθήνα ) και έχει επί έτη απασχοληθεί στον τομέα της παιδικής  προστασίας, τόσο με την επιστημονική ιδιότητα του ψυχολόγου όσο και με διοικητικές αναθέσεις ( συντονισμός  υπηρεσίας ).  Με τη Μύκονο – τόπος καταγωγής της γονικής κατοικίας – έχει διατηρήσει συνεχή και ουσιαστική  σχέση, με απώτερο σκοπό την οριστική εγκατάσταση. 

Είναι μητέρα μίας κόρης ( 10 ετών) στην οποία έχει εμπνεύσει τη βαθιά αγάπη για το νησί μας και το σεβασμό για τις πολιτιστικές καταβολές του.

“Το όραμα που διαπνέει την ανταπόκρισή μου στην πρωτοβουλία δράσης είναι η  Μύκονος ως χώρος πολιτισμού και αισθητικής. Δίνω έμφαση στην καλλιέργεια και αναβάθμιση των κεφαλαίων του τόπου μας και στην κοινωνική συνοχή του καθώς και στην προοπτική για τη νέα γενιά, μέσα από επί μέρους δράσεις με στόχο την επιμόρφωση και την κοινωνική συμμετοχή”.