Φραντζέσκος Νικόλαος

«Η συμμετοχή φίλων και δραστήριων νέων ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, ηθικές αξίες και προπαντός φρέσκιες αντιλήψεις, έκανε την απόφασή μου πιο σίγουρη από ποτέ, γιατί μόνο έτσι θα πατήσει η Μύκονος σε γερές βάσεις προόδου»

Γεννημένος στην Αθήνα, το 1973, ο Νικόλαος Φραντζέσκος, με Μυκονιάτικη καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του Ιακώβου και της Αικατερίνης, διατηρούσε ανέκαθεν μία άρρηκτη σχέση με το νησί μας.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Kingston University του Λονδίνου, εντρυφώντας στην αξιοποίηση των νέων υλικών και τεχνικών για την κάλυψη των σύγχρονων οικιστικών αναγκών.

Επέστρεψε στην Ελλάδα, για να ιδρύσει το 2001 την εταιρεία «ARΕA», με αντικείμενο τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την κατασκευή κτηρίων.

Το 2007 μετέφερε συνειδητά την έδρα των δραστηριοτήτων του στη Μύκονο, για να συμβάλλει εμπράκτως στον εμπλουτισμό της παραδοσιακής Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, με τις νεωτεριστικές αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού κτηρίων.

Έκτοτε ζει μόνιμα στο νησί μας, διατηρώντας πάντα αμείωτο το ενδιαφέρον του για την πορεία του τόπου.

 

«Κατόπιν ωρίμου σκέψεως και προβληματισμού για τα τεκταινόμενα της Μυκόνου, αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά, επιλέγοντας ένα νέο συνδυασμό, που θεωρώ τον πλέον κατάλληλο να φέρει την -απαιτούμενη για το νησί μας- ανανέωση.

Η συμμετοχή φίλων και δραστήριων νέων ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, ηθικές αξίες, και προπαντός φρέσκιες αντιλήψεις, έκανε την απόφασή μου πιο σίγουρη από ποτέ.

Θα προσπαθήσω, όσο μπορώ, να λειτουργήσει και να πετύχει αυτή η νέα κίνηση.»