Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Πρωτοβουλία Δράσης

ΚΟΝΤΙΖΑ ΕΛΕΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σε αυτές τις εκλογές, στηρίζω τον Κωνσταντίνο Κουκά διότι απέδειξε ότι μπορεί να βγάζει τον Δήμο από τα δύσκολα, επαναφέροντάς τον στην ορθή πορεία. Είναι ένας νέος άνθρωπος με όραμα και όρεξη για δουλειά, ακούει και δρα δημοκρατικά και με υπευθυνότητα, με γνώμονα τον άνθρωπο.

Ονομάζομαι Ελένη Κοντιζά του Νικολάου και της Σοφίας. Γεννήθηκα στην Αθήνα και κατοικώ στη Μύκονο από το 1981. Μεγάλωσα στο Δραφάκι και από το 1990 ζω μόνιμα στον Πλατύ Γιαλό. Είμαι παντρεμένη με τον Σάββα Κατσαρό και έχουμε δύο παιδιά. Από την ηλικία των 19 ετών ασχολήθηκα με το ραδιόφωνο και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου το 1997 εντατικά ως δημοσιογράφος στον Mykonos FM 98,1 μέχρι το 2018. Έχω αρθρογραφήσει σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες των Κυκλάδων και από το 2005 είμαι αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα Mykonos News και στο MykonosDaily.gr.

Το 2007 τιμήθηκα για άρθρα μου στην Mykonos News από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και τον τότε Υπουργό Εσωτερικών και σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Τόσο η ιδιότητα μου, αλλά κυρίως η αγάπη μου για τη Μύκονο με έχουν οδηγήσει ώστε να παρακολουθώ τα δρώμενα στο νησί μας, δημοτικά και μη, από τη δεκαετία του 1990 και μέχρι σήμερα. Έχω διατελέσει δημοτική σύμβουλος στο παρελθόν και μέλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου, του Πολιτιστικού Οργανισμού Γεώργιος Αξιώτης και αντιπρόεδρος στην ΚΔΕΠΠΑΜ την περίοδο 2010-2014. Παράλληλα έχω θητεύσει πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Μυκόνου την περίοδο 2007-2008 και μέλος του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου.

Γνωρίζοντας τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το νησί μας, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει διαχρονικά, δημοσιογραφικά δίνω τους δικούς μου αγώνες, επί σειρά ετών. Πιστεύω ότι σε αυτή την κομβική στιγμή της ιστορίας του τόπου μας, όλοι πρέπει να δώσουμε το παρών δυναμικά και ενεργά για να φέρουμε στο προσκήνιο το μέλλον που επιθυμούμε.

Στόχος μου ο καθορισμός της ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια και η διασφάλιση των φυσικών πόρων του νησιού μας, όπως και η δημιουργία δομών και υποδομών που θα βοηθήσουν τη Μύκονο να ανταπεξέλθει στις σημερινές της ανάγκες και θα διασφαλίσουν τις μελλοντικές γενιές. Παράλληλα η διεκδίκηση από το κράτος αυτών που δικαιωματικά μας ανήκουν ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Οι προκλήσεις είναι πολλές και μεγάλες και οφείλουν να αντιμετωπιστούν με σχέδιο και διορατικότητα, ώστε να παραμείνει η Μύκονος ένα νησί που αξίζει να ζεις.

Σε αυτές τις εκλογές, στηρίζω τον Κωνσταντίνο Κουκά διότι απέδειξε ότι μπορεί να βγάζει τον Δήμο από τα δύσκολα, επαναφέροντάς τον στην ορθή πορεία. Είναι ένας νέος άνθρωπος με όραμα και όρεξη για δουλειά, ακούει και δρα δημοκρατικά και με υπευθυνότητα, με γνώμονα τον άνθρωπο.

Ο προσανατολισμός του στην κοινωνική πολιτική, στον αθλητισμό, και την παιδεία είναι παραδειγματικός. Δημιούργησε σχολεία με σύγχρονες προδιαγραφές, έκανε πράξη το κλειστό γυμναστήριο, που αποτελούσε υπόσχεση από την δεκαετία του 1980 και έβαλε και πάλι στο κάδρο του πολιτισμού τη Δήλο, επιδεικνύοντας ένα μεγάλο πολιτιστικό έργο, με πανελλήνιο και παγκόσμιο σε ορισμένες περιπτώσεις ενδιαφέρον, σε αγαστή συνεργασία πάντα με φορείς, οργανισμούς και συλλογικότητες που επαναδραστηριοποιήθηκαν και νέες που δημιουργήθηκαν.

Ο πολιτισμός μας δεν αποτελεί μια άυλη έννοια. Είναι η ταυτότητα μας και οφείλουμε να την διαφυλάξουμε και παράλληλα να την αναδείξουμε. Οι πολιτιστικές δράσεις και η ανάδειξη των ιστορικών μας σημείων αναφοράς την ενισχύουν, δίνοντας ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη του πνεύματος και των ιδεών. Μια ανάπτυξη που ξεφεύγει από το μπετόν. Που δεν δημιουργεί κτίρια, αλλά φωτίζει ανθρώπους. Και πιστεύω ότι μια κοινωνία με φωτισμένα μυαλά είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον. Η ψήφος σας, τιμή μου.

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι