Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Πρωτοβουλία Δράσης

ΚΟΥΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΑΛΕΚΑΡΑΣ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Μας ενώνει η αγάπη για το νησί μας και το έργο που επιτελέσαμε. Με την εμπειρία και την διαχρονική μου διάθεση για προσφορά θέλω να συνεχίσω να υπηρετώ τον τόπο μου με την απαράμιλλη πίστη ότι μπορώ να βοηθήσω καταλυτικά σε νευραλγικούς τομείς της καθημερινότητας των συνδημοτών μου.

Γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1962 στην Αθήνα. Γιος του Δημητρίου Κουκά (από την Αγία Σοφία) και της Ευαγγελίας, το γένος Κοντού (από την Άνω Μερά). Σπούδασε για τρία χρόνια στην Σιβιτανίδειο Σχολή (Μηχανικός Αυτοκινήτων). Μόνιμος κάτοικος Μυκόνου από το 1967. Έπειτα από μια σύντομη ενασχόληση με το επάγγελμα του μηχανικού, επένδυσε στον τομέα των οικοδομικών εργασιών συνεχίζοντας το έργο της οικογένειας του.

Η ανέλιξη του σε εργολάβο ήταν ραγδαία και έκτοτε ασκεί το επάγγελμα με ιδιαίτερη επιτυχία ακόμα και σήμερα. Παράλληλα με την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία ανεκτίμητη είναι η συμβολή του στο κομμάτι του αθλητισμού. Θεωρείται μάλιστα σε πανελλαδική εμβέλεια ένας από τους πλέον ανιδιοτελής "εργάτες" του αθλητικού κινήματος με τεράστια προσφορά και συνεισφορά τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο ευαίσθητο κομμάτι των ακαδημιών. Έχει διατελέσει σύμβουλος Αθλητισμού στο νησί από το 1985 και έχει συμβάλει καθοριστικά με ιδία πρωτοβουλία στην αξιοποίηση και στην βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Μυκόνου.

Από το 2001 είναι πρόεδρος του Α.Ο Μυκόνου και έχει συντελέσει τα μέγιστα ώστε ο σύλλογος να αποκτήσει φήμη ανά το πανελλήνιο τόσο με τις επιτυχίες του όσο και με τον υποδειγματικό τρόπο λειτουργίας σε όλα τα αθλήματα και σε όλα τα τμήματα. Πρωτοστάτησε στην δημιουργία των γηπέδων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και στίβου τόσο με προσωπική εργασία όσο και ιδία οικονομική πρωτοβουλία. Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας από το 2010 και ασκεί διοίκηση με κατά κοινή ομολογία ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά.

Από το 2014 μέχρι και σήμερα είναι εντεταλμένος σύμβουλος καθαριότητας και τεχνικών έργων στον Δήμο Μυκόνου και από τον Νοέμβριο του 2018 αντιδήμαρχος καθαριότητας και τεχνικών έργων. Του πιστώνεται η θεαματική βελτίωση στο νευραλγικό κομμάτι της καθαριότητας, το οποίο αποτελούσε διαχρονικά το πιο σημαντικό πρόβλημα του νησιού. Συνεισέφερε τα μέγιστα στη βελτίωση της καθαρής εικόνας της Μυκόνου, συμβάλλοντας πολλές φορές ακόμα και με ιδία έξοδα. Στάθηκε αρωγός σε όλες τις προκλήσεις στα κοινά του νησιού με γνώμονα πάντα την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο αλλά και την έξωθεν καλή μαρτυρία και την ανάπτυξη της Μυκόνου.

Γιατί με την Πρωτοβουλία Δράσης:

“Η πετυχημένη πορεία μας την τελευταία πενταετία σε κομβικά θέματα της Μυκόνου αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη για μια ανάλογη συνέχεια.

 Συστρατεύομαι λοιπόν για μια ακόμη φορά στο πλευρό του Κωνσταντίνου Κουκά με όραμα το μέλλον. Μαζί σε μια πορεία για το αύριο. Μας ενώνει η αγάπη για το νησί μας και το έργο που επιτελέσαμε. Με την εμπειρία και την διαχρονική μου διάθεση για προσφορά θέλω να συνεχίσω να υπηρετώ τον τόπο μου με την απαράμιλλη πίστη ότι μπορώ να βοηθήσω καταλυτικά σε νευραλγικούς τομείς της καθημερινότητας των συνδημοτών μου.

Με στόχο την αλληλεγγύη και την ποιότητα ζωής στην Μύκονο μας και με αποκλειστικό γνώμονα το ανθρωπιστικό και κοινωνικό μας πρόσημο. Και όλα αυτά με δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Κουκά.”

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι